ΑΘΗΝΑ
09:58
|
16.05.2024
Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που διαπιστώνεται στο νησί της Ρόδου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε ένα βρέφος 7,5 μηνών από τη Ρόδο. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού που διαπιστώνεται στο νησί της Ρόδου.

Το μωρό εμφάνισε ήπια συμπτώματα ίωσης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου, βάσει πρωτοκόλλου, ελήφθησαν δείγματα για να γίνει το τεστ που αποδείχτηκε θετικό.

Οι αρμόδιες αρχές ενημερώθηκαν άμεσα και προχώρησαν στη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων ανακοπής της διασποράς του ιού.

Προβληματισμό προκαλεί επίσης και το κρούσμα κορονοϊού που διαπιστώθηκε σε νεογνό από την Καστοριά που γεννήθηκε στο Νοσοκομείο Γρεβενών πριν από μία εβδομάδα.

Να σημειωθεί πως οι εγκυμονούσες από την Καστοριά κατευθύνονται πλέον στο νοσοκομείο Γρεβενών και όχι στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, που έχει πληγεί από πολλά κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia το μωράκι είναι καλά στην υγεία του, ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν πως δε νόσησε στο νοσοκομείο των Γρεβενών, αλλά όταν εξήλθε από αυτό και μετέβη, με τη μητέρα του, στο σπίτι της οικογένειας, στην Καστοριά.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως τονίζει ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ότι η μετάδοση του ιού σε μικρά παιδιά, δεν προκαλεί ανησυχία καθώς εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα