ΑΘΗΝΑ
00:20
|
17.04.2024
η Karex, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής προφυλακτικών σταμάτησε την παραγωγή της λόγω κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εν μέσω πανδημίας, ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος και με τον κίνδυνο παγκόσμιας έλλειψης προφυλακτικών καθώς, η Karex, η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία κατασκευής προφυλακτικών, αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή της λόγω του κορονοϊού.

Η μαλαισιανή Karex κατασκευάζει ένα στα πέντε προφυλακτικά παγκοσμίως. Τις τελευταίες 10 ημέρες δεν έχει κατασκευάσει ούτε ένα στα τρία εργοστάσιά της στη Μαλαισία, λόγω των αυστηρών μέτρων περιορισμού που επέβαλε η κυβέρνηση για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού.

Αυτό δημιουργεί ήδη έλλειψη 100 εκατ. προφυλακτικών, που κανονικά πωλούνται στην αγορά από εμπορικά σήματα όπως Durex, παρέχονται σε κρατικά συστήματα υγείας όπως το βρετανικό NHS ή διανέμονται από προγράμματα παροχής βοήθειας όπως το Ταμείο των Ηνωμένων Eθνών για τον Πληθυσμό.

«Θα δούμε παγκόσμια έλλειψη προφυλακτικών παντού, το οποίο θα είναι τρομακτικό», δήλωσε στο Reuters αυτή την εβδομάδα ο Γκοχ Μιαχ Κιατ, διευθύνων σύμβουλος της Karex. «Η ανησυχία μου είναι ότι για πολλά ανθρωπιστικά προγράμματα στα βάθη της Αφρικής, η έλλειψη δεν θα είναι μόνο για δύο εβδομάδες ή ένα μήνα. Η έλλειψη μπορεί να κρατήσει μήνες».

Η Μαλαισία είναι η χώρα που έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα στη νοτιοανατολική Ασία, με 2.161 κρούσματα κορωνοϊού και 26 θανάτους. Τα αυστηρά μέτρα περιορισμού αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον έως τις 14 Απριλίου.

Άλλες χώρες με μεγάλη παραγωγή προφυλακτικών είναι η Κίνα, όπου επίσης έγινε εκτεταμένη αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων, αλλά και η Ινδία και η Ταϊλάνδη, όπου επίσης καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Γκοχ δήλωσε ότι η Karex πρόκειται να υποβάλει αίτηση στην κυβέρνηση προκειμένου να λειτουργήσει κατ’ εξαίρεση και υπό συγκεκριμένες συνθήκες, όπως για παράδειγμα η μείωση του προσωπικού.

«Η ζήτηση για προφυλακτικά εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλή διότι συνεχίζουν να είναι απαραίτητα, δεδομένου ότι σε αυτή τη φάση ο κόσμος μάλλον δεν σχεδιάζει να κάνει παιδιά,» επισήμανε ο Γκοχ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα