ΑΘΗΝΑ
15:31
|
16.04.2024
Οι πρόσφυγες μεταφέρονται στα τουρκοσυριακά σύνορα. Βίντεο-ντοκουμέντο από τον καταυλισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντικές εξελίξεις καταγράφονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στις Καστανιές σύμφωνα με τις πηγές μας.

Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έως τα ξημερώματα της Παρασκευής, η τουρκική στρατοχωροφυλακή έβαζε φωτιές στον πρόχειρο καταυλισμό του δάσους των Καστανιών, καταστρέφοντας τις σκηνές που χρησιμοποιούσαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται οι φωτιές που έβαλαν οι τουρκικές αρχές στις σκηνές του καταυλισμού πριν απομακρυνθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν χωματουργικά μηχανήματα  για να ισοπεδωθεί ο καταυλισμός που φιλοξενούσε περίπου 2000 μετανάστες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο καταυλισμός του Παζάρ Κουλέ έχει πλέον ερημώσει, καθώς τις τελευταίες ημέρες οι πρόσφυγες και οι μετανάστες της περιοχής μεταφέρονταν σταδιακά και οργανωμένα με λεωφορεία σε άλλον προορισμό.

Πληροφορίες, αναφέρουν πως οι πρόσφυγες μεταφέρονται στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Επίσης, τραγικό είναι το γεγονός ότι τις δύο τελευταίες ημέρες είχε μειωθεί δραματικά η παροχή τροφίμων και νερού προς τους πρόσφυγες καθώς είχε απαγορευθεί  η πρόσβαση στα μέλη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που τροφοδοτούσαν τον καταυλισμό με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Η ελληνικές αρχές δεν έχουν προβεί, μέχρι στιγμής, σε κάποια δήλωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα