ΑΘΗΝΑ
14:51
|
20.04.2024

Ο ηγέτης της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έστρεψε τα πυρά του στις ΗΠΑ, η οποία προσφέρει χρηματικό ποσό ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έστρεψε τα πυρά του στις ΗΠΑ, η οποία προσφέρει χρηματικό ποσό ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδήγησουν στη σύλληψή του, απορρίπτοντας την κατηγορία περί ναρκο-τρομοκρατίας ως δικαιολογία για να εκτρέψουν την προσοχή από την κρίση του κορονοϊού.
Ο Μαδούρο έβαλλε κατά του αμερικάνικου υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς αυτό με μια σχεδόν άνευ προηγουμένου κίνηση, κατηγόρησε τον πρόεδρο του λατινοαμερικανικού έθνους για κατηγορίες “ναρκο-τρομοκρατίας”, υποστηρίζοντας ότι ο Μαδούρο και πάνω από δώδεκα πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες της Βενεζουέλας σχεδίαζαν να “πλημμυρίσουν τις ΗΠΑ με κοκαΐνη”.

Μια γενναιόδωρη ανταμοιβή ύψους μέχρι 15 εκατομμυρίων δολαρίων περιμένει όσους παρέχουν πληροφορίες στην αμερικανική κυβέρνηση, αν αυτές οδηγήσουν στη σύλληψη του προέδρου της Βενεζουέλας. Ένα τεράστιο ποσό ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων θα δωθεί επίσης σε όσους βοηθήσουν στη σύλληψη των λεγόμενων “συν-συνωμότων” του Μαδούρο.

Ο Μαδούρο δεν μάσησε τα λόγια του, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της τρομοκρατίας καθώς προέρχονται από μια χώρα που έχει μηδενική αξιοπιστία στο ζήτημα, λόγω της μακρόχρονης ιστορίας των ξένων παρεμβάσεων που έχουν οδηγήσει σε μαζικές απώλειες σε αμάχο πληθυσμό.

“Οι παγκόσμιοι τρομοκράτες, αυτοί που βομβαρδίζουν πόλεις, θα μας κατηγορήσουν για τρομοκρατία;

“Αν έχω κάνει κάτι, αυτό είναι να πολεμήσω τις μαφίες [ναρκωτικών]”, δήλωσε ο ηγέτης της Βενεζουέλας, προσθέτοντας ότι το Καράκας πέτυχε αποτελέσματα ρεκόρ στη μάχη κατά της εμπορίας ναρκωτικών τα τελευταία 15 χρόνια.

Στοχεύοντάς τον, οι ΗΠΑ θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή από την ανικανότητά τους να αντιμετωπίσουν την επιδημία του κοροναϊού, ανέφερε ο Μαδούρο. Η πανδημία έχει ήδη διεκδικήσει πάνω από 1.200 ζωές στις ΗΠΑ και έχει βλάψει σοβαρά την οικονομία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα