ΑΘΗΝΑ
09:35
|
24.04.2024
Έφυγε από τη ζωή ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Αντώνης Παπαδόπουλος, μετά από πολύμηνη μάχη με το καρκίνο.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα, σπουδασε σκηνοθεσία στην Ακαδημία του Κιέβου και δίδαξε στη σχολή κινηματογράφου Χατζίκου.

Σκηνοθέτησε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, ντοκυμαντέρ και ταινίες μηκρού μήκους.

Το 1999 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ενώ από το 1999 εώς το 2009 διετέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής των Κρατικών Βραβείων Ποιότητας Κινηματογράφου του υπουργείου Πολιτισμού.

Από το 2003 ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου ενώ από το 2005-2006 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος Κινηματογραφίας του ΥΠΠΟΑ. Επιπλέον, από το 2004 έως το 2007 εργάστηκε ως διδάσκων καθηγητής, στην Σκηνοθεσία Κινηματογράφου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η προσφορά του Αντώνη Παπαδόπουλου όχι μόνο στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας αλλά και στον ελληνικό κινηματογράφο γενικότερα είναι πολύ σημαντική.

Στις 14 Ιανουαρίου βραβεύθηκε από την Εταιρεία Ελλήνων σκηνοθετών για την προσφορά του στον πολιτισμό και στον κινηματογράφο. Στην ανακοίνωσή της η Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών για τη βράβευση του Αντώνη Παπαδόπουλου, τόνιζε τη σημαντική πορεία του στο Φεστιβάλ Δράμας, το οποίο και καθιέρωσε ως εθνικό Φεστιβάλ δίνοντας την ευκαιρία σε νεότερους και κυρίως πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες να έρθνουν σε πρώτη επαφή με το κοινό τους.

“Οι νέοι, εδώ και πολλά χρόνια, περιμένουν με λαχτάρα το ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα της Δράμας, το διεθνές διαγωνιστικό, αλλά και τα παράλληλα τμήματα καθώς και τα χρηματικά έπαθλα που εξάπτουν την φιλοδοξία τους και τους παρακινούν σε άμιλλα και προσφορά. Εκεί στο Φεστιβάλ Δράμας, ερωτεύονται και ονειρεύονται το κινηματογραφικό μέλλον τους”, σημείωνε χαρακτηριστικά η επιτροπή της Εταιρείας στην ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα