ΑΘΗΝΑ
01:06
|
29.09.2024
Οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας έχουν ήδη εκδόσει οδηγία "διαλογής ασθενών" προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία έχει φτάσει τα 42.288, ενώ 253 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του Covid-19, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Τα κρούσματα στη χώρα παρουσίασαν αύξηση κατά 5.780 σε σχέση με χθες Πέμπτη, ενώ ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 55. Ήδη, οι επιστημονικοί σύλλογοι του κλάδου της υγείας δίνουν σε νοσοκομειακούς γιατρούς οδηγίες “διαλογής ασθενών”, στην περίπτωση που οι κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Επτά Ιατρικές Εταιρίες, μεταξύ των οποίων αυτές των Αναισθησιολόγων και των Εντατικολόγων, έχουν συντάξει έγγραφο με οδηγίες σχετικά με την σειρά υποδοχής των ασθενών στα νοσοκομεία, σε περίπτωση υπερφόρτωσής τους, σύμφωνα με τη FAZ. Όπως αναφέρεται στο έγγραφό: “Αν δεν είναι πλέον εφικτό να εισαχθούν στις ΜΕΘ όλοι οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, η κατανομή των περιορισμένων διαθέσιμων μέσων θα πρέπει να αποφασιστεί με βάση την διαλογή της ιατρικής καταστροφών”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα