ΑΘΗΝΑ
06:04
|
08.05.2024

Το FBI ανακοίνωσε πως μετά από ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκε ένας ύποπτος που επιχείρησαν να συλλάβουν για προετοιμασία επίθεσης σε νοσοκομείο. Το περιστατικό συνέβη στην πόλη […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το FBI ανακοίνωσε πως μετά από ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκε ένας ύποπτος που επιχείρησαν να συλλάβουν για προετοιμασία επίθεσης σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Μπέλτον της πολιτείας του Μιζούρι, ενώ ο 36χρονος ύποπτος Τίμοθι Γουίλσον ήταν υπό παρακολούθηση επί μήνες στο πλαίσιο έρευνας του FBI για εγχώρια τρομοκρατία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως από την παρακολούθηση είχε προκύψει πως ο Γουίλσον ήταν ένας δυνητικά βίαιος εξτρεμιστής που είχε εκδηλώσει φυλετικό και θρησκευτικό μίσος, ενώ είχε προβεί σε προμήθεια υλικών για την κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με το FBI ο Γουίλσον αρχικά εξέταζε σαν πιθανούς στόχους ένα σχολείο με πολλούς μαύρους μαθητές, ένα τζαμί και μία συναγωγή. Αλλά όταν οι αρχές στο Μπέλτον κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους λόγω του κορονοϊού, κατέληξε στο νοσοκομείο ως στόχο επειδή εκεί θα είχε την ευκαιρία να πλήξει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα