ΑΘΗΝΑ
08:01
|
29.06.2024

«Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό. Το κάνουμε μόνον για ειδικές περιπτώσεις» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και συνέχισε:  “Δεν είναι δυνατόν να επιστρέψουν όλοι […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό. Το κάνουμε μόνον για ειδικές περιπτώσεις» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και συνέχισε:  “Δεν είναι δυνατόν να επιστρέψουν όλοι δίχως λόγο, ή δίχως να δίνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται και να κάνουν φασαρία. Τους θέλουμε όλους κοντά μας, αλλά πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι αν κάναμε γενική προσπάθεια επαναπατρισμού, θα ήταν ολέθριο για την πατρίδα μας. Επαναπατρίζονται τρείς κατηγορίες.  Αυτοί που έχουν σοβαρό λόγο υγείας, όπως οι έγκυοι, ή όποιοι έχουν ταξιδέψει για λόγους υγείας, όσοι δεν έχουν που να μείνουν και όσοι είναι εγκλωβισμένοι από πτήσεις τράνζιτ.  Ήδη χθες με ειδική πτήση από το Χίθροου επαναπατρίστηκαν 30 Έλληνες με προβλήματα υγείας”.

Αναφορικά με τις αναστολές πτήσεων, ανακοινώθηκε ότι, από αύριο Κυριακή 29/3 στις 3 το πρωί έως τις 15/4 στις 3 το πρωί αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία αλλά και την Γερμανία, οι πτήσεις που δεν έχουν ως προορισμό την Αθήνα.

Στην συνέχεια ο κύριος Χαρδαλιάς έκανε μνεία στο πρόγραμμα εθελοντισμού, λέγοντας:  «Από την πρώτη στιγμή είχαμε μια αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα, κάθε έξι δευτερόλεπτα. Έχουμε ήδη δέκα χιλιάδες εθελοντές και η εκδήλωση ενδιαφέροντος συνεχίζεται. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα