ΑΘΗΝΑ
07:22
|
07.05.2024

“Σεισμοί στην Πάργα, η εξέλιξη της δραστηριότητας μια εβδομάδα μετά. Οι κτιριακοί έλεγχοι βρήκαν 190 ακατάλληλα οικήματα στην ευρύτερη περιοχή Καναλάκι-Πάργας, τα περισσότερα ήταν ακατοίκητα”, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Σεισμοί στην Πάργα, η εξέλιξη της δραστηριότητας μια εβδομάδα μετά. Οι κτιριακοί έλεγχοι βρήκαν 190 ακατάλληλα οικήματα στην ευρύτερη περιοχή Καναλάκι-Πάργας, τα περισσότερα ήταν ακατοίκητα”, αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook  ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Γεράσιμος Χουλιάρας.  Μπορεί να έχει περάσει μια εβδομάδα από τον κυρίως σεισμό των 5,6 ρίχτερ, όμως οι μετασεισμοί συνεχίζονται με φυσιολογική ροή.  Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 103 μετασεισμοί εκ των οποίων δυο είχαν μέγεθος 4,1 και 4 Ρίχτερ, ενώ οι υπόλοιποι ήταν μεγέθους 1,5 έως και 3,6 Ρίχτερ με τους περισσότερους να εντάσσονται στο μέγεθος των 2 Ρίχτερ.

Λόγω των ζημιών σε 190 οικήματα τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για να κατοικηθούν 40 περίπου κάτοικοι του χωριού Καναλάκι συνεχίζουν να μένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα