ΑΘΗΝΑ
13:10
|
24.04.2024

Έξι ασθενείς προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στις απώλειες από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τους θανάτους στην Ελλάδα στους 38. Όσον αφορά τα κρούσματα, προστέθηκαν ακόμη 95 […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έξι ασθενείς προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στις απώλειες από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τους θανάτους στην Ελλάδα στους 38. Όσον αφορά τα κρούσματα, προστέθηκαν ακόμη 95 και έτσι συνολικά έχουμε 1.156 κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας, με 69 ανθρώπους να βρίσκονται διασωληνωμένοι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας.  Ο λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας, είπε ότι από τους 38 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους μέχρι τώρα, 29 ήταν άνδρες και 9 γυναίκες, ότι ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 71 έτη, ότι το 5% όσων νοσούν χρειάζεται να εισαχθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ότι το 92% από όσους χάνουν την μάχη, ταλαιπωρούνται σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Σημείωσε παράλληλα, ότι ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού στην Ελλάδα, είναι πολύ μικρότερος από αυτόν της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας. «Οι άνθρωποι που βρίσκονται στα νοσοκομεία είναι η κορυφή του παγόβουνου» ανέφερε χαρακτηριστικά όσον αφορά τα νούμερα, ενώ είπε ότι έχουν γίνει στην Ελλάδα μέχρι τώρα,  15.151 τεστ για τον κορονοϊό.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις φήμες που κυκλοφορούν για φάρμακα που προφυλάσσουν ή σταματούν την εξάπλωση του ιού, όπως η χλωροκίνη,  λέγοντας ότι η «παραπληροφόρηση μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα