ΑΘΗΝΑ
13:48
|
09.05.2024

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο απείλησε με αποπομπή τον υπουργό Υγείας της χώρας, όταν ο δεύτερος του ζήτησε να συμμορφωθεί με τα μέτρα για […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο απείλησε με αποπομπή τον υπουργό Υγείας της χώρας, όταν ο δεύτερος του ζήτησε να συμμορφωθεί με τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα βραζιλιάνικης εφημερίδας, σε σύσκεψη το Σάββατο ο υπουργός Υγείας Λουίζ Ενρίκε Μαντέτα κάλεσε τον Μπολσονάρο να σταματήσει τις εμφανίσεις σε δημόσιους χώρους, αλλιώς θα τον επέπλητε δημόσια. Ο Μπολσονάρο του απάντησε πως αν το κάνει θα τον διώξει.

Κατά τη σύσκεψη ο Μαντέρα προσπάθησε να πείσει τον Μπολσονάρο για την κρισιμότητα της κατάστασης. Αναρωτήθηκε αν η χώρα θα αντέξει το θέαμα στρατιωτικών οχημάτων γεμάτα με νεκρούς του κορονοϊού.

Την προηγούμενη μέρα ο Μπολσονάρο σε συνέντευξη ερωτώμενος για το ενδεχόμενο θανάτων απάντησε: “Κάποιοι θα πεθάνουν. Λυπάμαι. Έτσι είναι η ζωή”.

Ως τώρα στη Βραζιλία έχουν σημειωθεί περίπου 3.900 κρούσματα και 114 θάνατοι από την επιδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με μελέτες, χωρίς κανένα μέτρο περιορισμού οι νεκροί στη Βραζιλία θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το 1,1 εκατομμύριο. Με επομόνωση μόνο των ηλικιωμένων οι απώλειες θα ήταν 529.000, και με αυστηρά μέρα 44.200.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα