ΑΘΗΝΑ
01:10
|
25.04.2024
Ζητούν από την εταιρεία να αξιοποιήσει τα ανενεργά εργοστάσια που κατασκευάζουν κινητήρες αεροπλάνων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εργαζόμενοι στον κλάδο αεροναυπηγικής της General Electric πραγματοποίησαν δύο διαμαρτυρίες τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, με αίτημα η εταιρεία να χρησιμοποιήσει για την παραγωγή αναπνευστήρων τα εργοστάσια που κατασκευάζουν κινητήρες αεροπλάνων.

Η κινητοποίηση του σωματείου των εργαζομένων στο βιομηχανικό κολοσσό έγινε μετά την ανακοίνωση ότι θα απολυθούν 2.600 εργαζόμενοι και θα τεθεί σε προσωρινή αργία το μισό προσωπικό συντήρησης.

Ο κλάδος υγειονομικού εξοπλισμού της General Electric είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές αναπνευστήρων. Όμως οι συνδικαλιστές τόνισαν πως όταν χρειαστεί τα εργοστάσια του κλάδου της αεροναυπηγικής, που σήμερα είναι αδρανή, να καλύψουν τις πιεστικές ανάγκες για ακόμα περισσότερους αναπνευστήρες, η απουσία έμπειρων εργατών δεν θα επιτρέψει τη γρήγορη παραγωγή.

Η General Electric υποστηρίζει πως είναι σε θέση να καλύψει τη ζήτηση για αναπνευστήρες, και πως τον Ιούνιο θα διπλασιάσει την παραγωγή. Επίσης ανέφερε πως δεν μπορεί να αγνοήσει τις ανάγκες άλλων πελατών της, όπως ο στρατός των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα