ΑΘΗΝΑ
21:52
|
17.05.2024
Για τις επόμενες 14 μέρες οι πολίτες δεν θα μπορούν να κινούνται στην παραλία ακόμα κι αν έχουν βεβαίωση ή έχουν αποστείλει sms.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλειστή θα είναι η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης από σήμερα στις 2 το μεσημέρι και για 14 ημέρες, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Οι χθεσινές εικόνες κοσμοσυρροής που μεταδόθηκαν ζωντανά από το κανάλι Open προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα που τόνισε ότι “δεν θα αφήσω την πόλη να εκτίθεται σε οποιανδήποτε κίνδυνο. Eφόσον δεν μπορεί να βρεθεί μία λύση, τότε θα πάμε στο ‘plan B’ και θα υπάρξει απαγόρευση και περιορισμός στη Νέα Παραλία. Την κλείνουμε και τελείωσε”.

Όπερ και εγένετο.Έτσι, μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή και για τις ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από την 14:00 ώρα της 31/03/2020 και θα ισχύει για δεκατέσσερις ημέρες.

“Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή. Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα” δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων για την συγκεκριμένη απόφαση. 

 “Μετά τις εικόνες από τη γεμάτη παραλία της Θεσσαλονίκης το κλείσιμό της είναι μονόδρομος. Συμφωνήσαμε με τον Κ. Ζέρβα να προχωρήσουμε στο μέτρο αυτό με ισχύ από την Τρίτη το μεσημέρι. Χρέος μας να κάνουμε ότι χρειάζεται για να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας” σημείωσε σε ανάρτησή του o περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Για το λόγο αυτό, θα στηθούν κιγκλιδώματα σε όλο το μήκος της Νέας Παραλίας, από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής , όπως και σε όλα τα κάθετα στενά που οδηγούν προς αυτήν, προκειμένου να περιοριστεί η κίνηση των πολιτών.

 Δύο φορτηγά της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, μαζί με εργαζόμενους, μετέφεραν τα κιγκλιδώματα στο πλακόστρωτο και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να τοποθετηθούν στα κατάλληλα σημεία του παραλιακού μετώπου, υπό τις οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοτικής αστυνομίας.

Στη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης αναφέρθηκε πως σε περίπτωση που παρατηρηθεί κοσμοσυρροή και στο παλιό κομμάτι της παραλίας, από τον Λευκό Πύργο έως το λιμάνι, τότε η κυκλοφορία απαγόρευσης θα επεκταθεί και εκεί.

Για την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ και δημοτικοί αστυνομικοί θα προχωρούν σε συστάσεις στους πολίτες.

Να σημειωθεί πως οι πολίτες δεν θα μπορούν να κινούνται στο παραλιακό μέτωπο ακόμη και αν έχουν σχετική βεβαίωση ή έχουν αποστείλει sms.

Από την Τετάρτη οι αρχές θα προχωρήσουν και στην επιβολή των προστίμων των 150 ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα