ΑΘΗΝΑ
06:50
|
27.05.2024
Το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής, από τη στιγμή της αποστολής του SMS.
Ένας ηλικιωμένος άνδρας φοράει μάσκα προσώπου, έξω από την υπαίθρια αγορά Καπάνι, στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020. Στην Ελλάδα είναι σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αυστηροποίηση του πλαισίου των μετακινήσεων, εξετάζει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα την επιβολή  χρονικού ορίου στις εξόδους των πολιτών, σύμφωνα με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα,  στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033.

“Το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα”, είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορωνοίο, τα οποία φαίνεται πως αποδίδουν.

“Σε εμάς επαφίεται να συνεχιστεί το καλό αποτέλεσμα” δήλωσε.”Οι εξαιρέσεις απομονώνονται, τα πρόστιμα επιβάλλονται”, τόνισε ο κυρβερνητικός εκπρόσωπος.

Το συγκεκριμένο μέτρο θεωρείται πως θα περιορίσει και τις άσκοπες μετακινήσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών, καθώς η εφαρμογή του θα καταργήσει τη γραπτή βεβαίωση για έξοδο από το σπίτι, στην οποία δεν αναγράφεται ο χρόνος που συντάχθηκε, όπως θα γίνεται με τα sms. 

.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα