ΑΘΗΝΑ
06:26
|
17.05.2024
Στο επίκεντρο της πανδημίας η Νέα Υόρκη, με πάνω από 67.000 κρούσματα και 1.342 νεκρούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ είναι με διαφορά η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στον κόσμο (163.429), ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας Covid-19 έχουν φθάσει πλέον τους 3.008. Το ορόσημο των 2.000 θανάτων ξεπεράστηκε μόλις το Σάββατο, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σχεδόν διπλάσιος από αυτόν της Κίνας.

Η Νέα Υόρκη είναι το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, με πάνω από 67.000 κρούσματα και 1.342 νεκρούς. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, ‘Αντριου Κουόμο, απηύθυνε έκκληση προς τους επαγγελματίες του τομέα υγείας σε όλη τη χώρα, να μεταβούν στην πολιτεία και να βοηθήσουν.  

“Σας παρακαλώ, ελάτε τώρα να μας βοηθήσετε στη Νέα Υόρκη”, ήταν η δραματική έκκληση Κουόμο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο που έχει στηθεί στο συνεδριακό κέντρο Τζέικομπ Κ. Τζάβιτς στο Μανχάταν.

Ο κυβερνήτης ζήτησε ενότητα και διακομματική συνεργασία στη μάχη κατά του ιού και υποσχέθηκε πως οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας της Νέας Υόρκης θα ανταποδώσουν τη χάρη, προσφέροντας βοήθεια σε άλλα μέρη της χώρας που ίσως χρειαστούν βοήθεια στο μέλλον.  

“Σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχουν κόκκινες και μπλε πολιτείες, δεν υπάρχουν κόκκινα και μπλε θύματα. Είναι κόκκινα, άσπρα και μπλε. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις”, σημείωσε χαρακτηριστικά. Και συμφώνησε με τον πρόεδρο Τραμπ ότι η κατάσταση που ζει η Νέα Υόρκη μοιάζει με πόλεμο, ζητώντας απ’ όλους “να δράσουμε σαν να βρισκόμασταν σε πόλεμο”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα