ΑΘΗΝΑ
01:25
|
04.05.2024
Η κυβέρνηση εξετάζει το μέτρο του χρονικού περιορισμού στις μετακινήσεις των πολιτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εικόνες συνωνστισμού που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες και οι κίνδυνοι που συνεπάγονται για τη δημόσια υγεία, προβληματίζουν την κυβέρνηση που εξετάζει πλέον το μέτρο του χρονικού περιορισμού στις μετακινήσεις των πολιτών.

Γι’ αυτό το ενδεχόμενο μίλησε στον ANT1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως:”θέλουμε να συνδυάσουμε τον χρονικό περιορισμό και την αποστολή στο 13033 ώστε να αναφέρεται η ώρα”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε έκκληση στους πολίτες που είναι άνω των 70 ετών να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά ενώ, δήλωσε επίσης πως, εξετάζεται η μείωση των προμηθειών στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.  

Πρόσθεσε, ότι είναι πολύ πιθανό, το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης, να ισχύσει και για άλλες περιοχές όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.


Σε ό,τι αφορά την περίοδο του Πάσχα, ο κ. Πέτσας ήταν κατηγορηματικός στο ότι δεν θα μετακινηθούν οι πολίτες στην επαρχία κι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρά μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση.

Επισήμανε επίσης, ότι θα εξεταστεί, σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο, το ενδεχόμενο να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα