ΑΘΗΝΑ
04:41
|
20.04.2024
Οι ιδιοκτήτες θα λάβουν έως το 25% της συνολικής αξίας κάθε ακυρωθείσας κράτησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η AirBnB ανακοίνωσε πως θα διαθέσει ποσό ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, στους ιδιοκτήτες ακινήτων που είδαν να ακυρώνονται οι κρατήσεις τους λόγω κορονοϊού το διάστημα από τις 14 εως τις 31 Μαρτίου.

Πρόκειται για βοήθεια προς τους ιδιοκτήτες που επηρεάστηκαν από την απόφαση της AirBnB να επιστρέψει το σύνολο της προκαταβολής στους χρήστες της πλατφόρμας που είχαν κάνει κρατήσεις για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και λόγω της πανδημίας προχώρησαν στην ακύρωσή τους. Μία απόφαση, που δεν ήταν σύμφωνη με τους όρους που είχαν υπογράψει οι ιδιοκτήτες με την πλατφόρμα της AirBnB, η οποία συνάντησε έντονες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η οικονομική βοήθεια θα ισχύει για όλες τις κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθει πριν τις 14 Μαρτίου και αφορούν στις ημερομηνίες αφίξεων από τις  14 έως και τις 31 Μαΐου.

Όλες οι κρατήσεις που έχουν γίνει μετά την 14η Μαρτίου –ημερομηνία κατά την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι υπάρχει παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού- δεν υπόκεινται στο καθεστώς της αποζημίωσης.

Σύμφωνα με την AirBnB κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου θα λάβει έως το 25% της συνολικής αξίας κάθε ακυρωθείσας κράτησης, ενώ οι αποζημιώσεις θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τα μέσα Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι η πανδημία COVID-19 έπληξε σοβαρά την Airbnb, καθώς υπέστη ζημίες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα