ΑΘΗΝΑ
22:08
|
18.10.2021
Πρόκειται για γυναίκα η οποία νοσηλεύεται στο Κέντρο Υγείας του νησιού από την Δευτέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στη Μύκονο. Πρόκειται για γυναίκα η οποία προσήλθε στο Κέντρο Υγείας του νησιού με συμπτώματα και νοσηλεύεται από την Δευτέρα.  

Προβληματισμό στις αρχές προκαλεί ο γεγονός ότι η γυναίκα δεν φέρεται να είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, οπότε είναι πιθανό να προσεβλήθη από ασυμπτωματικό φορέα που βρίσκεται στη Μύκονο.

Η ασθενής που προσήλθε στο Κέντρο Υγείας του νησιού με συμπτώματα λοίμωξης κατώτερου αναπνευστικού διαγνώστηκε με Covid-19 και διακομίσθηκε με πτητικό μέσο σε Νοσοκομείο αναφοράς της Αττικής για νοσηλεία.  

Μετά την επιδείνωση της κατάστασής της, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο “Σωτηρία” στην Αθήνα.

Στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, από την πρώτη στιγμή νοσηλεύτηκε υπό απομόνωση στο ειδικά διαμορφωμένο isobox. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και ότι σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης, πραγματοποιείται ιχνηλατηση όλων των επαφών της ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα.  

Την είδηση επιβεβαίωσε η διοικήτρια του Κέντρου Υγείας κα Σαμψούνη μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook: “Ασθενής που προσήλθε στο Κ.Υ με συμπτώματα λοίμωξης κατώτερου αναπνευστικού διαγνώστηκε με COVID-19 και αναμένεται η διακομιδή της τις επόμενες ώρες. Η ασθενής προσήλθε στο Κέντρο Υγείας όπου και από την πρώτη στιγμή νοσηλεύτηκε υπό απομόνωση στο ειδικά διαμορφωμένο isobox. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και ότι σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης, πραγματοποιείται ιχνηλατηση όλων των επαφών της ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα”.

Ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε: “Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο περιστατικό και αφού ευχηθούμε καλή ανάρρωση στην ασθενή επισημαίνουν ότι οφείλουμε όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να πειθαρχήσουμε στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας”.    

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα