ΑΘΗΝΑ
16:47
|
25.04.2024

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απεύθυνε σήμερα διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό, όπου ανακοίνωσε ότι η ισχύουσα άδεια μετ’ αποδοχών στη Ρωσία θα παραταθεί μέχρι […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απεύθυνε σήμερα διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό, όπου ανακοίνωσε ότι η ισχύουσα άδεια μετ’ αποδοχών στη Ρωσία θα παραταθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Η χώρα προετοιμάζεται για πιθανή ταχεία αύξηση κρουσμάτων Covid-19.

Η κίνηση αυτή έρχεται μια μέρα αφού ο πρόεδρος Πούτιν αναγνώρισε ότι η κατάσταση με το COVID-19 στη Ρωσία έγινε «περίπλοκη», κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης. Η αναπληρωτής πρωθυπουργός Τατιάνα Γκολίκοβα χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να προτείνει την παράταση της αμειβόμενης άδειας.

“Αποφασίσα να παρατείνω την άδεια μέχρι το τέλος του μήνα, δηλαδή έως και τις 30 Απριλίου, διατηρώντας παράλληλα τους μισθούς για τους υπαλλήλους”, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει επίσης σήμερα τηλεφωνικές συνομιλίες με μερικούς ξένους ηγέτες, ενώ θα έχει και μερικές «κατ’ ιδίαν» συναντήσεις εργασίας οι οποίες θα είναι κλειστού χαρακτήρα.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε απευθύνει το προηγούμενο διάγγελμα του προς τον ρωσικό λαό στις 25 Μαρτίου, ανακοινώνοντας τότε μια σειρά οικονομικών και κοινωνικών μέτρων τα οποία αποσκοπούν στο να μετριάσουν τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού για τους πολίτες και τον επιχειρηματικό κόσμο. Τότε ανακοίνωσε επίσης ότι η εβδομάδα από 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου θα είναι εβδομάδα αποχής από την εργασία, αλλά στους εργαζομένους θα καταβληθούν οι αποδοχές τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα