ΑΘΗΝΑ
14:37
|
26.04.2024
Ο Τραμπ εξετάζει την αναστολή των πτήσεων του εσωτερικού. Πάνω από 20 εκατ. οι άνεργοι τον Απρίλιο.
Closeup of election vote button with text that says Coronavirus
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ραγδαία είναι η εξάπλωση του κορονοϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Το τελευταίο 24ωρο, 884 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ καταγραφής θανάτων στις ΗΠΑ.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 5.116 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας, ενώ πάνω από 215.417 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου στη χώρα που καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα COVID-19 στον πλανήτη.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο αναστολής των πτήσεων εσωτερικού προς και από εστίες της κρίσης. «Ασφαλώς το εξετάζουμε, αλλά όταν το κάνεις αυτό πραγματικά επιβάλλεις περιορισμούς σε μια βιομηχανία που χρειαζόμαστε απελπιστικά», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Λευκό Οίκο.

Ο κορονοϊός δεν σκοτώνει μόνο χιλιάδες αμερικανούς, επιτίθεται σφοδρά και στις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ. Aναλυτές εκτιμούν ότι ο αριθμός των ανέργων, που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα, θα ανέλθει στα 2,8 με 5 εκατομμύρια.

Η χρονιά είχε ξεκινήσει αισιόδοξα με τη δημιουργία 291.000 νέων θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο, αλλά η αιφνίδια διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας εξαιτίας της πανδημίας, οδήγησε σε κύμα απολύσεων χωρίς προηγούμενο από τους αμερικανούς εργοδότες.

Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν ή μείωσαν κατά πολύ την παραγωγική τους δραστηριότητα. Η μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας καταγράφεται στον τομέα του εμπορίου και των μεταφορών (-37.000).

Αναλυτές της Oxford Economics προβλέπουν ότι τον Απρίλιο η ανεργία θα φθάσει το 12% ενώ οι απώλειες θέσεων εργασίας ενδέχεται να είναι πάνω από 20 εκατομμύρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα