ΑΘΗΝΑ
05:34
|
26.05.2024

Σε 27 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, συν 23 ακόμα σε δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα, φέρνοντας το αριθμό των συνολικών κρουσμάτων σε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 27 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, συν 23 ακόμα σε δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα, φέρνοντας το αριθμό των συνολικών κρουσμάτων σε 1514, χωρίς να υπολογίζονται τα κρούσματα στο πλοίο, σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

91 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ενώ 53 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Σε ερώτηση για την πιθανότητα να παραταθεί η επιδημία μέσα στο καλοκαίρι εφόσον ελάχιστοι θα έχουμε ανοσία, όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, ο κ. Τσιόδρας απάντησε πως “ό,τι κάνουμε δεν το κάνουμε για να παρατείνουμε την επιδημία. Αυτό που δεν θέλουμε να συμβεί είναι να εκτεθούμε όλοι μαζί στον ιό τώρα. Όλοι είμαστε ευάλωτοι. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να παραταθούν τα μέτρα αναγκαστικά. Τα μέτρα θα κρατήσουν ορισμένες εβδομάδες ακόμα και ανάλογα με την πορεία της επιδημίας θα αναθεωρούνται”, και πρόσθεσε ότι αν δεν είχαμε λάβει έγκαιρα τα μέτρα, θα είχαμε περισσότερους νεκρούς όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες αναφέροντας το παράδειγμα της Ισπανίας. 

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και σε νέα επιστημονικά δεδομένα που λένε ότι εκτός από τα κλασικά συμπτώματα του πυρετού, του βήχα και της δυσχέρειας στην αναπνοή, ένα μικρό υποσύνολο ασθενών “παρουσιάζει δυσλειτουργίες που έχουν να κάνουν με  νευρολογικά σύνδρομα”. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για σύγχυση, λήθαργο, επιληψία, εγκεφαλικό και άλλα συμπτώματα που σχετίζοντα με προσβολή περιοχών του εγκεφάλου από τον κορονοϊό. “Πρόκειται για εγκεφαλοπάθεια που καταγράφηκε από μελέτες στο 15% των σοβαρά ασθενών. Παρόμοια φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και με τη γρίπη. Ελληνική ομάδα θα μελετά το φαινόμενο και θα έχουμε τα συμπεράσματά της” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε με τη σειρά του ότι η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον κορονοϊό, χωρίς να νοσούν και να έχουν συμπτώματα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο και ενωμένοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα