ΑΘΗΝΑ
05:44
|
20.04.2024
119 άτομα σε καραντίνα. Θα επαναπατριστούν όσοι είναι αρνητικοί στον κορονοιό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην προβλήτα του σταθμού κρουαζιέρας “Θεμιστοκλής”, στο λιμάνι του Πειραιά, κατέπλευσε με ασφάλεια στις 9:20 χθες το βράδυ, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Μετά τον έλεγχο των δειγμάτων των 389 επιβαινόντων, το Ινστιτούτο Παστέρ ανακοίνωσε ότι τα 119 είναι θετικά, τα 259 αρνητικά, ενώ 2 είναι ακατάλληλα και θα επανελεγχθούν.

Όσα μέλη του πληρώματος είναι αρνητικοί στον COVID-19, θα επαναπατριστούν, αφού πρώτα μεταφερθούν σταδιακά σε ξενοδοχεία της Αθήνας.

Όσοι ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου είναι απομονωμένοι σε ατομικές καμπίνες, ενώ όσοι ανήκουν στις κατηγορίες μεσαίου και χαμηλού κινδύνου θα κυκλοφορούν ελεύθερα τηρώντας τις ενδεδειγμένες αποστάσεις.

Απέναντι απο το αγκυροβολημένο πλοίο έχει στηθεί τέντα όπου θα ετοιμάζονται τα στελέχη του ΕΟΔΥ πριν επιβιβαστούν στον πλοίο.

Το “Ελευθέριος Βενιζέλος” είχε ναυλωθεί από εταιρεία της Μάλτας και Τούρκο ιδιοκτήτη για να μεταφέρει στην Ισπανία 349 ναυτικούς μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες προκειμένου να επανδρώσουν εκεί, άλλο πλοίο. Ωστόσο δεν μπόρεσε να καταπλεύσει στην Ισπανία λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από τις αρχές.

Στη συνέχεια, το πλοίο πήρε εντολή από την ναυλώτρια εταιρεία να μεταφέρει τα πληρώματα στην Τουρκία αλλά, οι τουρκικές αρχές επέτρεπαν την αποβίβαση μόνο σε Τούρκους υπηκόους.

Μην έχοντας άλλη επιλογή, το πλοίο κατευθύνθηκε στο λιμάνι του Πειραιά όπου παρέμενε μέχρι χθες το βράδυ αρόδου περιμένοντας οδηγίες από τις ελληνικές αρχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα