ΑΘΗΝΑ
05:31
|
24.04.2024
Τα αντισώματα αποδείχτηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά στο μπλοκάρισμα της εισόδου του κορονοϊού στα κύτταρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντισώματα που μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού απομόνωσαν Κινέζοι επιστήμονες. Τα αντισώματα αποδείχτηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά στο μπλοκάρισμα της εισόδου του κορονοϊού στα κύτταρα.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως ένα φάρμακο με τέτοια αντισώματα θα είναι περισσότερο αποτελεσματικό από θεραπείες με τη χρήση πλάσματος, που επίσης περιέχει αντισώματα, αλλά εξαρτώνται απο την ομάδα αίματος των ασθενών.

Αρχικά εντοπίστηκαν 206 αντισώματα σε ασθενείς που κατάφεραν να αναρρώσουν από τον κορονοϊό. Τα αντισώματα αυτά είχαν ισχυρή ικανότητα να δεσμεύουν τις πρωτεΐνες του κορονοϊού. Περαιτέρω έρευνα έδειξε πως τέσσερα αντισώματα κατάφερναν να εμποδίσουν την είσοδο του ιού στα κύτταρα, και μάλιστα δύο το έκαναν με εξαιρετική επιτυχία.

Η έρευνα συνεχίζεται, με την ελπίδα να βρεθούν κι άλλα παρόμοια αντισώματα, ώστε σε συνδυασμένη δράση να είναι ικανά να ανταπεξέλθουν σε ενδεχόμενη μετάλλαξη του ιού.

Κανονικά ένα νέο φάρμακο χρειάζεται μια διαδικασία διάρκειας περίπου δύο χρόνων μέχρι να γίνει διαθέσιμο σε ασθενείς. Ωστόσο η κρισιμότητα της επιδημίας επιβάλει ταχύτητα. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, κάποια στάδια της διαδικασίας μπορούν να εξελιχθούν παράλληλα και τελικά οι πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους να γίνουν σε έξι μήνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα