ΑΘΗΝΑ
04:09
|
27.04.2024

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας είπε ότι ο στόχος είναι οι εξετάσεις να γίνουν όσο πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας είπε ότι ο στόχος είναι οι εξετάσεις να γίνουν όσο πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες, μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Η κα Κεραμέως σημείωσε ότι η διαδικασία συλλογής αιτήσεων από τους υποψηφίους των Πανελλαδικών έχει ήδη ξεκινήσει και πως σε αυτή τη φάση “δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκεφτόμαστε τον Σεπτέμβριο”.

Ενα από τα πιθανά σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας είναι η μείωση της εξεταστέας ύλης, ανέφερε η υπουργός. Αυτό, επισήμανε, θα εξαρτηθεί από το εάν θα γίνουν μαθήματα τον Μάιο, μια εκδοχή που “θα δώσει πολύτιμο χρόνο για να καλυφθεί η ύλη”, προσέθεσε η κα Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας είπε, ωστόσο, ότι υπάρχουν και άλλα «εργαλεία» έχει στη διάθεση του το υπουργείο Παιδείας. Εκτός λοιπόν από τη μείωση της ύλης είναι το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους και η μείωση της διάρκειας της διδακτικής ώρας σε 35 λεπτά όταν ανοίξουν τα σχολεία.
Σε κάθε περίπτωση θα γίνουν οι Πανελλαδικές και αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα σχετικά με τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, τα οποία έχουν αναστείλει και αυτά τη λειτουργία τους, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι το θέμα συζητείται ήδη από τα συναρμόδια υπουργεία και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν σύντομα. Η υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε πάντως ότι “δεν θα χρεώνονται στους γονείς” υπηρεσίες που δεν προσφέρονται από τα ιδιωτικά σχολεία, τα ιδιωτικά φροντιστήρια και τα ΙΕΚ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που πραγματοποιούν το 95% των μαθημάτων εξ αποστάσεως. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν τα συναρμόδια υπουργεία εξαιρέσουν τα συγκεκριμένα «ενεργά» σχολεία από ένα πιθανό μέτρο απαλλαγής γονέων από τα δίδακτρα.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα