ΑΘΗΝΑ
22:31
|
25.04.2024
Η FDA ενέκρινε τεστ-εξπρές ανίχνευσης αντισωμάτων. Η Fujifilm απαντά με γρήγορο τεστ ανίχνευσης του ιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αρμόδια εποπτική αρχή των ΗΠΑ, FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων), ενέκρινε το πρώτο άμεσο τεστ αίματος ανίχνευσης προστατευτικών αντισωμάτων έναντι του νέου κορoνοϊού, το οποίο δίνει αποτελέσματα σε 20 λεπτά.

Σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», το τεστ που ανέπτυξε η εταιρεία βιοτεχνολογίας Cellex, ανιχνεύει αφενός τα αντισώματα IgM που εμφανίζονται πρώτα σε ενδεχόμενη μόλυνση και αφετέρου τα αντισώματα IgG που εμφανίζονται αργότερα.

Τα σημερινά τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR), που χρησιμοποιούνται και στη χώρα μας, ανιχνεύουν την ενεργή λοίμωξη από τον ιό SARS-CoV-2, αλλά δεν μπορούν να δείξουν αν κάποιος έχει αντισώματα στον οργανισμό του.

Μέσω του νέου τεστ θα εντοπιστούν οι άνθρωποι που έχουν κάποια ανοσία, ώστε να μπορούν -σχετικά άφοβα- να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Αμφίβολο εξακολουθεί να παραμένει το κατά πόσο ένας άνθρωπος που έχει αναρρώσει από Covid-19, αποκτά πλήρη ανοσία και για πόσο χρόνο. Ενώ, ακόμη δεν έχει αποδειχθεί εάν η παρουσία αντισωμάτων εγγυάται και την πλήρη ανοσία έναντι του κορονοϊού.

Παράλληλα, ο ιαπωνικός όμιλος Fujifilm ανακοίνωσε ότι θυγατρική του ανέπτυξε νέο γρήγορο τεστ που θα επιβεβαιώνει μέσα σε δύο ώρες εάν κάποιος ασθενής έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Να σημειωθεί πως το υπάρχον τεστ πολυμεράσης (polymerase chain reaction, PCR) που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα, δίνει αποτέλεσμα σε τέσσερις με έξι ώρες.

Το αντιγριπικό φάρμακο Avigan, του ίδιου ιαπωνικού ομίλου, υποβάλλεται σε δοκιμές στην Κίνα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα