ΑΘΗΝΑ
13:38
|
16.04.2024

«Μέχρι τώρα στον κόσμο, μετράμε περισσότερα από ένα εκατομμύριο εκατόν σαράντα χιλιάδες κρούσματα» δήλωσε ο λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας και συνέχισε:  «έχουμε 61.188 θανάτους, όμως και […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μέχρι τώρα στον κόσμο, μετράμε περισσότερα από ένα εκατομμύριο εκατόν σαράντα χιλιάδες κρούσματα» δήλωσε ο λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας και συνέχισε:  «έχουμε 61.188 θανάτους, όμως και περισσότεροι από 236 χιλιάδες άνθρωποι, ενώ μολύνθηκαν από τον ιό, ανάρρωσαν και έγιναν καλά. Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερα από 278 χιλιάδες κρούσματα και  7.445 νεκρούς.  Στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 517 χιλιάδες περιπτώσεις και 40.903 θάνατοι, ενώ η Ισπανία ξεπέρασε την Ιταλία σε απόλυτους αριθμούς κρουσμάτων, με περισσότερα από 124 χιλιάδες καταγεγραμμένα στην χώρα. Η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία έχουν καταγράψει τους περισσότερους θανάτους, με 14.681, 11.744 και 6.507 θανάτους αντίστοιχα. Θα ήθελα να εξηγήσω ότι δεν λέω αυτά τα νούμερα για να σας φοβίσω, αλλά για να δείξω ότι η διασπορά αυτού του ιού είναι τόσο γρήγορη, που κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει.  Ακόμη και τα πιο σύγχρονα. Το αποτέλεσμα είναι να συναθροίζονται χρονικά σημαντικός αριθμός σοβαρά νοσούντων και θανάτων. Σήμερα ανακοινώνουμε 60 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην χώρα μας.  Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων, είναι 1673, εκ των οποίων, το 55% αφορά άντρες. 343 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδια με το εξωτερικό, 592 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.  92 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η μέση ηλικία τους είναι 66 ετών. 20 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες. Περισσότεροι από το 70% έχουν υποκείμενα νοσήματα, ή είναι ηλικιωμένοι, 70 ετών και άνω. Δέκα ασθενείς έχουν εξέλθει από τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Τέλος έχουμε εννέα ακόμη καταγεγραμμένους θανάτους και 68 θανάτους συνολικά στην χώρα. Δεκαεννέα γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 91% είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω».

Ο υπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλίας, ανακοίνωσε ότι τα μέτρα προστασίας λόγω του κορονοϊού, παρατείνονται μέχρι τις 27 Απριλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα