ΑΘΗΝΑ
21:57
|
19.04.2024

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας με δημοσιόγραφους είπε πως πρόκειται να σημειωθεί μεγάλη αύξηση των θανάτων τις ερχόμενες ημέρες. “Πρόκειται να συμβούν πολλοί […]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας με δημοσιόγραφους είπε πως πρόκειται να σημειωθεί μεγάλη αύξηση των θανάτων τις ερχόμενες ημέρες. “Πρόκειται να συμβούν πολλοί θάνατοι”, είπε.

“Φτάνουμε σε ένα σημείο που τα πράγματα θα γίνουν πολύ τρομακτικά” είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συμπληρώνοντας πως μονο ο πρώτος ή ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος ήταν χειρότερες περιστάσεις.

Επίσης κατηγόρησε τους κυβερνήτες των πολιτειών πως ζητάνε παραπάνω ποσότητες εξοπλισμού, από όσες πραγματικά χρειάζονται. Το επίμαχο υλικό είναι οι αναπνευστήρες, για τους οποίους ο Τραμπ δέχεται επικρίσεις ότι δεν προμηθεύτηκε εγκαίρως ικανές ποσότητες.

Στη Νέα Υόρκη οι νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 630, με το Λονγκ Άιλαντ να είναι η περιοχή που δοκιμάζεται περισσότερο. Ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο είπε πως η επιδημία εξαπλώνεται σαν φωτιά. Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει πάνω από το ένα τέταρτο των νεκρών στην επικράτεια των ΗΠΑ.

Παρότι έστω και με καθιστέρηση έχουν επιβληθεί περιορισμοί στις μετακινήσεις που δεν είναι αναγκαίες, υπάρχουν φόβοι πως σήμερα, Κυριακή των Βαΐων για τους χριστιανούς της Δύσης, θα υπάρξουν παραβιάσεις.

Στη Λουιζιάνα ο πάστορας Τόνι Σπελ ανακοίνωσε πως σκοπεύει να λειτουργήσει την εκκλησία του, χωρητικότητας 1.000 ατόμων. “Αψηφούμε τους νόμους γιατί η εντολή του Θεού είναι να διαδώσουμε το Ευαγγέλιο”, είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα