ΑΘΗΝΑ
04:01
|
19.05.2024
Τα 2/3 των Ιρανών δημόσιων υπαλλήλων θα εργάζονται από τα γραφεία τους από το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Οι χαμηλής επικινδυνότητας”οικονομικές δραστηριότητες θα ξεκινήσουν και πάλι από τις 11 Απριλίου στο Ιράν, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί.

Ο Ιρανός πρόεδρος δεν διευκρίνισε τι εννοεί με τον όρο “χαμηλής επικινδυνότητας δραστηριότητες” όμως πρόσθεσε ότι η απαγόρευση διεξαγωγής των “υψηλής επικινδυνότητας δραστηριοτήτων” — όπως είναι τα σχολεία, τα πανεπιστήμια οι διάφορές κοινωνικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις– θα παραταθεί ως τις 18 Απριλίου».

 “Υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας όλες οι χαμηλής επικινδυνότητας οικονομικές δραστηριότητες θα ξεκινήσουν από το Σάββατο”, επεσήμανε ο Ροχανί κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης, για να προσθέσει ότι “στην Τεχεράνη αυτές οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν από τις 18 Απριλίου”.

Οι  υγειονομικές αρχές της χώρας προειδοποιούν για νέο κύμα μολύνσεων κορονοϊού καθώς η κυβέρνηση Ροχανί δεν έχει επιβάλει καραντίνα στις πόλεις, αλλά έχει απλώς απαγορεύσει τα ταξίδια των πολιτών στις πόλεις της χώρας έως τις 8 Απριλίου.

“Τα δύο τρίτα των Ιρανών δημόσιων υπαλλήλων θα εργάζονται από τα γραφεία τους από το Σάββατο (…) Η απόφαση δεν είναι αντίθετη με τη σύσταση των υγειονομικών αρχών να μένουμε σπίτι”, πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Ο πρόεδρος του Ιράν και οι αρμόδιες αρχές θεωρούν πως αν συνεχίσει ο περιορισμός της κυκλοφορίας, η ζημιά που θα προκληθεί στην, ήδη επιβαρυμμένη από την επιβολή κυρώσεων, εγχώρια οικονομία θα είναι μη αναστρέψιμη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα