ΑΘΗΝΑ
07:28
|
17.05.2024
Μια τίγρη της Μαλαισίας είναι το πρώτο άγριο ζώο που καταγράφεται ως επιβεβαιωμένο κρούσμα του Covid-19.
Image by Pexels from Pixabay.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια τίγρη της Μαλαισίας είναι το πρώτο άγριο ζώο που βρέθηκε θετικό στον Covid-19.

Η Νάντια είναι τεσσάρων ετών και ζει σε αιχμαλωσία, στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη. Στην ανακοίνωση της διεύθυνσης του ζωολογικού κήπου αναφέρεται ότι το αποτέλεσμα της εξέτασης της Νάντια επιβεβαιώθηκε από το Εθνικό Εργαστήριο Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στην Αϊόβα.

Σύμφωνα με τις ως τώρα ενδείξεις, η Νάντια μολύνθηκε από κάποιον ασυμπτωματικό φύλακα (δεν έχει ταυτοποιηθεί), ενώ έξι ακόμα αιλουροειδή που φιλοξενούνται στο πάρκο εμφάνισαν συμπτώματα κορονοϊού. Σύμφωνα με το BBC, η τίγρης είχε ξηρό βήχα από τα τέλη του περασμένου μήνα. “Αυτή είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται περιστατικό στο οποίο άνθρωπος μόλυνε ζώο και το ζώο νόσησε”, δήλωσε την Κυριακή ο Paul Calle, ο επικεφαλής κτηνίατρος στον ζωολογικό κήπο. Όπως ξεκαθάρισε, τα ευρήματα θα μοιραστούν σε άλλους ζωολογικούς κήπους και ιδρύματα που ερευνούν τη μετάδοση του κορονοϊού.

Η Νάντια, η αδερφή της Αζούλ καθώς και δύο ακόμη τίγρεις και τρία αφρικανικά λιοντάρια έχουν εμφανίσει συμπτώματα και αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως, δήλωσε ο ζωολογικός κήπος. Τα ζώα εμφανίζουν μείωση της όρεξης, αλλά κατά τα άλλα λειτουργούν καλά υπό κτηνιατρική φροντίδα. Στο εξής,  όλα τα ζώα της εγκατάστασης θα παρακολουθούνται στενά.

Οι γάτες, τόσο οι άγριες όσο και οι οικόσιτες, είναι ευάλωτες στον κοροναϊό, αλλά μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστό αν μπορούσαν να κολλήσουν SARS-CoV-2. Μια νέα κινεζική μελέτη διαπίστωσε ότι οι γάτες μπορεί να μολύνουν η μία την άλλη και οι επιστήμονες σπεύδουν να μάθουν ποια άλλα είδη μπορεί να μολυνθούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα