ΑΘΗΝΑ
09:16
|
20.05.2024
Διαμαρτυρίες των εργαζομένων στο πλαίσιο της ημέρας πανελλαδικής δράσης για την στήριξη της δημόσιας υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κινητοποιήσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ προχώρησαν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας ύστερα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Στο πλαίσιο της ημέρας πανελλαδικής δράσης για την στήριξη της δημόσιας υγείας, οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Ο Ευαγγελισμός” προχώρησαν σήμερα το πρωί, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας σημειώθηκαν επεισόδια, όταν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας εισέβαλαν στο νοσοκομείο προσπαθώντας να διαλύσουν το πλήθος, καθώς εν μέσω της πανδημίας έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, μετά τις έντονες αποδοκιμασίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Συμβολικές συγκεντρώσεις στα προαύλια και τις πύλες εισόδου πραγματοποιήθηκαν σε νοσοκομεία όλης της χώρας.

Σκοπός των πανελλαδικών κινητοποιήσεων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι “να ακουστεί η πραγματική και όχι η μισή αλήθεια, όπως φιλτράρεται μέσα από τα κυβερνητικά επιτελεία”, με τις Ένώσεις τους να χαρακτηρίζουν κραυγαλέες τις ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας για τους υγειονομικούς και τους ασθενείς και τραγικές τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό σε όλη την Ελλάδα.

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι τα εξής:

Να εξασφαλιστεί η επάρκεια και ο συνεχής εφοδιασμός των νοσοκομείων σε ατομικά μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια, στολές υψηλής προστασίας, γυαλιά, αντισηπτικά).
Να στελεχωθoύν άμεσα τα νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό, με προτεραιότητα τα ΤΕΠ, τις ΜΕΘ και τις κλινικές που έχουν διαμορφωθεί για τη νοσηλεία κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και οι δομές ΠΦΥ-ΚΥ.
Να ανοίξουν όλες οι κλειστές ΜΕΘ να προστεθούν και νέες, αφού η χώρα μας έχει ανάγκη από 3.500 κλίνες ΜΕΘ.
Να επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν γιατί χρειάζονται όσο ποτέ.
-Να υπάρχει επιστημονική ιχνηλάτηση και εκτέλεση τεστ για τον ιό σε όλους τους υγειονομικούς με βάση τις οδηγίες του ΠΟΥ.
Επίταξη του συνόλου της ποσότητας των αντιδραστηρίων του ιδιωτικού τομέα και εξασφάλιση ότι το test για τον κορονοϊό θα διενεργείται απολύτως δωρεάν και μόνο αν υπάρχει ένδειξη.
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι υγειονομικοί (επικουρικοί, εξειδικευόμενοι, παρατασιακοί ειδικευόμενοι με τίτλο ειδικότητας, συμβάσεις ΟΑΕΔ, καθαριστές κτλ) που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Να προσληφθούν γιατροί εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.
Να ενταχθούν άμεσα στα ΒΑΕ οι υγειονομικοί.
Να υπάρχει διαφάνεια και ενημέρωση όλων όσοι εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κλινών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Επίταξη των μονάδων που έχουν τη δυνατότητα παραγωγής μέσων ατομικής προστασίας, υγειονομικού υλικού και φαρμακευτικού υλικού.
Να ενταχθούν οι χιλιάδες έμπειροι συνάδελφοί μας, ιδιώτες γιατροί, στον σχεδιασμό του κράτους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Να ληφθούν μέτρα προστασίας και ελέγχου για ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες (πρόσφυγες, άστεγους, τοξικοεξαρτημένους και ρομά).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα