ΑΘΗΝΑ
01:00
|
24.04.2024

Σε δηλώσεις της στην γερμανική εφημερίδα Die Ζeit η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι “η Πράσινη Συμφωνία/Green Deal είναι και θα παραμείνει πολύ σημαντική, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δηλώσεις της στην γερμανική εφημερίδα Die Ζeit η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι “η Πράσινη Συμφωνία/Green Deal είναι και θα παραμείνει πολύ σημαντική, αλλά θα συμπληρωθεί με ένα λευκό συστατικό – το λευκό ως χρώμα της ιατρικής. Προστατεύουμε την υγεία του πλανήτη, προστατεύουμε και την ανθρώπινη υγεία”.

“Η παγκοσμιοποίηση δεν θα θεωρείται πλέον αποκλειστικά οικονομική. Η ψηφιακή τεχνολογία, το κλίμα και η υγεία θα τοποθετούνται πάντα μαζί στο τραπέζι από την αρχή και τα τρία θα συμπεριλαμβάνονται τους υπολογισμούς”, ανέφερε η επικεφαλής της Κομισιόν.

Αναφορικά με το ζήτημα των ενισχύσεων προς την Ιταλία και τις άλλες χώρες που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού, τάσσεται υπέρ της αλληλεγγύης. “Τώρα το θέμα είναι ότι πρέπει να διαθέσουμε γρήγορα μεγάλα ποσά και να δείξουμε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη”, είπε χαρακτηριστικά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ιστοσελίδα της ενημερώνει για την Πράσινη Συμφωνία. Σύμφωνα λοιπόν, με την ανακοίνωση της είναι:

“Η κλιματική αλλαγή και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος αποτελούν απειλή για την ύπαρξη της Ευρώπης και του κόσμου. Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα αναπτυξιακή στρατηγική που θα μετατρέψει την Ένωση σε μια σύγχρονη, αποδοτική ως προς τη χρήση των πόρων και ανταγωνιστική οικονομία με μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, όπου η οικονομική ανάπτυξη θα είναι αποσυνδεδεμένη από τη χρήση των πόρων, και όπου, κανένας άνθρωπος και καμιά περιφέρεια δεν θα μένει στο περιθώριο.

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι ο χάρτης πορείας μας για να επιτύχουμε τη βιωσιμότητα της οικονομίας της Ε.Ε. Αυτό θα συμβεί αν μετατρέψουμε τις κλιματικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις σε ευκαιρίες σε όλους τους τομείς πολιτικής και αν επιτύχουμε μια μετάβαση δίκαιη για όλους και χωρίς αποκλεισμούς”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα