ΑΘΗΝΑ
06:40
|
21.05.2024
Για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος λόγω του κορονοϊού στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μηδέν θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στην ηπειρωτική Κίνα, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, τρεις μήνες μετά τον πρώτο θάνατο που καταγραφόταν στη χώρα εξαιτίας της ασθένειας Covid-19.

Η Κίνα, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 στα τέλη του 2019, είχε ανακοινώσει τον πρώτο θάνατο την 11η Ιανουαρίου. Έκτοτε, 3.331 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του ιού.

Τον Φεβρουάριο οι νεκροί κάθε 24ωρο ξεπερνούσαν τους 100, αλλά ο αριθμός τους άρχισε σταδιακά να μειώνεται. Την Κυριακή 05/04 η Κίνα ανακοίνωσε μόλις έναν θάνατο και χθες, Δευτέρα, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας κανένας άνθρωπος δεν έχασε τη ζωή του στη χώρα λόγω του Covid-19.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης στην κοινότητα επίσης καταγράφει σταθερή μείωση από τις αρχές του Μαρτίου, όμως η Κίνα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων, αυτά που αποκαλεί ‘εισαγόμενα’ – πρόκειται για ασθενείς που ταξιδεύουν προς τη χώρα έχοντας μολυνθεί στο εξωτερικό. Οι περιπτώσεις αυτές πλησιάζουν αθροιστικά τις 1000, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.  

Ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας εντοπίστηκαν 32 νέα κρούσματα μόλυνσης, όλα ‘εισαγόμενα’, σύμφωνα με τις αρχές, που εντόπισαν άλλες 30 περιπτώσεις ασυμπτωματικών ασθενών, με το σύνολό τους να ανέρχεται έτσι σε 1.033.  

Στη μεγάλη πλειονότητά τους, τα κρούσματα μόλυνσης και οι θάνατοι έχουν καταγραφεί στην Ουχάν, τη μητρόπολη της κεντρικής Κίνας όπου έκανε την εμφάνισή του ο ιός την περασμένη χρονιά πριν αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη. Η Ουχάν, σε καραντίνα την 23η Ιανουαρίου, θα δει τα μέτρα περιορισμού της να αίρονται αύριο, Τετάρτη 08/04. Όσοι από τους 11 εκατομμύρια κατοίκους της είναι υγιείς, θα αποκτήσουν το δικαίωμα να μετακινούνται και πέρα από τα όρια της πόλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα