ΑΘΗΝΑ
04:57
|
27.04.2024

O καταυλισμός μίας φυλης αυτόχθονων Αμερικανών στη Μασαχουσέτη αποχαρακτηρίστηκε και έχασε την ομοσπονδιακή προστασία. Η απόφαση γνωστοποιήθηκε στη φυλή Μάσπι Γουαμπανουάγκ αργά την Παρασκευή 27 […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O καταυλισμός μίας φυλης αυτόχθονων Αμερικανών στη Μασαχουσέτη αποχαρακτηρίστηκε και έχασε την ομοσπονδιακή προστασία.

Η απόφαση γνωστοποιήθηκε στη φυλή Μάσπι Γουαμπανουάγκ αργά την Παρασκευή 27 Μαρτίου από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ινδιάνικων Υποθέσεων. Ο αρχηγός της φυλής Σέντρικ Κρόμγουελ χαρακτήρισε την απόφαση περιττή και βάναυση, ιδιαίτερα στη συγκυρία της επιδημίας του κορονοϊού.

Ο κρόμγουελ ανέφερε πως η φυλή τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει στον καταυλισμό ένα δικό της σύστημα απονομής δικαιοσύνης, αστυνομική δύναμη και σχολείο διδασκαλίας της γλώσσας Γουαμπανουάγκ. Επίσης είχαν ξεκινήσει την κατασκευή περίπου 50 κατοικιών και ενός καζίνο.

Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Το υπουργείο Εσωτερικών εφαρμόζει μία απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου που ακύρωνε τους χαρακτηρισμούς εκτάσεων από τον Μπαράκ Ομπάμα. Τον Απρίλιο αποχαρακτηρίστηκε η έκταση μίας φυλής στην Καλιφόρνια με πρόσχημα την προστασία πουλιών που απειλούνται με εξαφάνιση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα