ΑΘΗΝΑ
11:13
|
25.04.2024

Αποσύρθηκε από τον ιστότοπο του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (CDC) των ΗΠΑ οδηγία για τη συνταγογράφηση της υδροχλωροκίνης και της χλωροκίνης, φαρμάκων που συστήνει για τη […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποσύρθηκε από τον ιστότοπο του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (CDC) των ΗΠΑ οδηγία για τη συνταγογράφηση της υδροχλωροκίνης και της χλωροκίνης, φαρμάκων που συστήνει για τη θεραπεία του κορονοϊού ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ρεπορτάζ του Ρόιτερς είχε επισημάνει πριν τρεις μέρες την οδηγία, που ενώ ανέφερε πως η βέλτιστη δοσολογία και η βέλτιστη διάρκεια χορήγησης της υδροχλωροκίνης είναι άγνωστες, εν τούτοις παρέθετε τρόπους συνταγογράφησης παραπέμποντας σε ορισμένους μη κατανομαζόμενους γιατρούς.

Ειδικοί του χώρου της υγείας δήλωσαν έκπληκτοι με τον τρόπο που ήταν διατυπωμένη η οδηγία, καθώς τα συγκεκριμένα φάρμακα δεν έχει αποδειχτεί κατά πόσο βλάπτουν και πόσο ωφελούν.

Πλέον στον ιστότοπο αναφέρεται πως δεν υπάρχουν εγκεκριμένα φάρμακα για την πρόληψη ή τη θεραπεία του κορονοϊού και πως η υδροχλωροκίνη και η χλωροκίνη εξετάζονται σε κλινικές δοκιμές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα