ΑΘΗΝΑ
13:25
|
17.05.2024
Το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζεται για την περίπτωση να μην ολοκληρωθεί η διδαδική χρονιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την ημερομηνία άρσης της καραντίνας για τα σχολεία να παραμένει άγνωστη, το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει αρκετός χρόνος για να καλυφθεί επιπλέον ύλη ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η λύση στην οποία φαίνεται να καταλήγει το υπουργείο είναι εξετάσεις υποψηφίων με την ύλη που είχε διδαχθεί στους μαθητές της Γ’ Λυκείου έως τις 11 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που της εφημερίδας ‘Καθημερινή’, η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμα και εντός της ημέρας.   

Τις προηγούμενες εβδομάδες άλλωστε, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επαναλάμβανε σε κάθε συνέντευξή της πως οι υποψήφιοι θα εξεταστούν μόνο σε όσα διδάχτηκαν και θα διδαχτούν στη φυσική τάξη. Ως εναλλακτικά εργαλεία είχε αναφέρει την παράταση της σχολικής χρονιάς και τη μείωση της διδακτικής ώρας ώστε, αν ανοίξουν τα σχολεία, να προχωρήσουν με το υπόλοιπο της ύλης.   

Με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, όμως, να έχει ήδη επεκταθεί έως τις 27 Απριλίου, το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία εγκαίρως φαντάζει μακρινό και το υπουργείο αναγκάζεται να προσαρμόσει την ύλη. 

Η ύλη θα διαμορφωθεί μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αφού έχει ήδη διαπιστωθεί το εύρος της ύλης που έχει διδαχθεί σε κάθε σχολείο ανά μάθημα, μέχρι στιγμής.   

Το υπουργείο επιμένει πως οι εξετάσεις θα γίνουν εντός του καλοκαιριού καθώς θέλει να αποφύγει το σενάριο του Σεπτεμβρίου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα που τόνισε πως θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο προς αυτή την κατεύθυνση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα