ΑΘΗΝΑ
11:38
|
20.05.2024
3.000 νέα κρούσματα την ημέρα καταγράφει η Τουρκία, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ αυξανόμενου ρυθμού κρουσμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

3.000 νέα κρούσματα κορονοϊού την ημέρα καταγράφει η Τουρκία σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ αυξανόμενου ρυθμού κρουσμάτων.

Από τη διάγνωση του πρώτου κρούσματος μέχρι σήμερα, η Τουρκία έχει ξεπεράσει τις 30.000 μολύνσεων, παρόλα αυτά ο αριθμός των θανάτων που έχουν αναφερθεί κυμαίνεται σε χαμηλά σχετικά επίπεδα (725 στο σύνολο).

 Η Τουρκία, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς είχε χθες 76 θανάτους και σχεδόν 3.900 νέα κρούσματα, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχονται πλέον σε 34.109.

Ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων δεν φαίνεται να ανησυχεί το πρόεδρο,  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που εξακολουθεί να αποφεύγει την επιβολή καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, παραβλέποντας τις εκκλήσεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και των πολιτικών της αντιπολίτευσης.

Η ανησυχία του Ερντογάν για την αναπόφευκτη οικονομική κρίση που θα αντιμετωπίσει η χώρα, ως συνέπεια της πανδημίας, τον έχει οδηγήσει στην σταδιακή επιβολή μέτρων καταπολέμησης της διασποράς του ιού.

Έτσι στην απαγόρευση της κυκλοφορίας υπόκεινται τα άτομα που είναι κάτω των 20 ετών και άνω των 65, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους όσοι κυκλοφορούν στους δημόσιους χώρους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα