ΑΘΗΝΑ
12:11
|
17.05.2024
Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, όλα τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε δύο δομές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για συνολικά 28 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε δύο δομές μεταναστών έκανε λόγο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.   

Σύμφωνα με τον υπουργό, από τις 38 δομές της χώρας όπου διαμένουν 70.000 αιτούντες άσυλο, τα 28 κρούσματα του κορονοϊού εντοπίστηκαν σε δύο δομές (5 στη Μασλακάσα και τα υπόλοιπα στη Ριτσώνα), ενώ δεν υπάρχει κανένας θάνατος.

“Η κυβέρνηση έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης κρουσμάτων κορονοϊού, τόσο για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες”, τόνισε ο υπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου, με θέμα “Αναγκαία μέτρα για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων”.  

Η κ. Αναγνωστοπούλου αναγνώρισε το έργο του Σωτήρη. Τσιόδρα στον τομέα της αντιμετώπισης των προβλημάτων των προσφύγων/μεταναστών, μίλησε ωστόσο για γκρίζες ζώνες, όπως η εν δυνάμει υγειονομική βόμβα στα νησιά και στις κλειστές δομές. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να αποσυμφορήσει τις δομές και τουλάχιστον να μεταφερθούν οι ευάλωτες ομάδες σε ξενοδοχεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα