ΑΘΗΝΑ
03:17
|
24.05.2024
Δεν θα απαιτείται φυσική παρουσία στις αρμόδιες ΔΟΥ για την έκδοση του κλειδάριθμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν θα απαιτείται φυσική παρουσία στις αρμόδιες ΔΟΥ για την έκδοση του κλειδάριθμου, δήλωσε στον Realfm, o διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ έκανε σαφές πως σε συνεργασία με τις τράπεζες και τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας εργάζονται για την ανεύρεση μιας λύσης ταυτοποίησης του κατόχου του κινητού τηλεφώνου, ώστε να πρακαμφθεί η υφιστάμενη διαδικασία που απαιτούσε τη φυσική παρουσία στις αρμόδιες ΔΟΥ για την έκδοση του κλειδάριθμου.

Υπογράμμισε επίσης, ότι από το τέλος της εβδομάδας θα μπορούν οι πολίτες να λαμβάνουν τον κλειδάριθμό τους στα ταυτοποιημένα κινητά και στα email που θα έχουν παραχωρήσει για τον σκοπό αυτό.

“Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 35.000 αιτήσεις για έκδοση κλειδαρίθμου, οι μισοί από αυτούς νέοι συμπολίτες μας, που για πρώτη φορά κάνουν τη δήλωσή τους, θα ήταν πολύ δύσκολο να τους εξυπηρετήσουμε και υπό κανονικές συνθήκες γιατί πρόκειται για το τριπλάσιο της συνήθους ροής, πολύ περισσότερο τώρα που δουλεύουμε με προσωπικό ασφαλείας για την προστασία των υπαλλήλων αλλά και του κοινού γενικότερα,” δήλωσε ο κ. Πιστιλής εξηγώντας τους λόγους που κάνουν απαραίτητη την εφαρμογή του μέτρου.

“Εργαζόμαστε νυχθημερόν για το ζήτημα αυτό, είμαστε πολύ κοντά σε μια λύση. Αισιοδοξούμε ότι από το τέλος της εβδομάδας να μπορούμε να την δώσουμε σε παραγωγή, ώστε ο πολίτης κάνοντας την αίτηση να λαμβάνει τον κωδικό, σπασμένο μισό στο κινητό και μισό στο email για λόγους ασφαλείας” διευκρίνισε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ.

Επίσης, υπογράμμισε πως “από χθες ενεργοποιήσαμε την εσωτερική μας πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορούμε πιστοποιητικά, για τα οποία ο πολίτης χρειαζόταν να πάει στη ΔΟΥ, να του τα στέλνουμε στη σελίδα του στο Taxisnet”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα