ΑΘΗΝΑ
23:32
|
18.05.2024
1973 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Στο επίκεντρο παραμένει η Νέα Υόρκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα καταγράφηκαν σχεδόν 2000 θάνατοι στις ΗΠΑ εξαιτίας του Covid. Πρόκειται για τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία.

Το νέο θλιβερό ρεκόρ (+1.973 θάνατοι), ελαφρά υψηλότερο από αυτό της προηγουμένης (1.939), αυξάνει σε 14.695 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στις ΗΠΑ. Πλέον, οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερους θανάτους από την Ισπανία (14.555). Τη μακάβρια πρωτιά συνεχίζει να κρατά η Ιταλία, με 17.669 θύματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Στις ΗΠΑ εξάλλου καταγράφεται σχεδόν το ένα τέταρτο των επισήμως επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης στον κόσμο, 429.052 συνολικά, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδα, στη χώρα καταγράφονται καθημερινά πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι, παρά τα μέτρα περιορισμού του πληθυσμού που τίθενται προοδευτικά σε ισχύ στη μια πολιτεία πίσω από την άλλη.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια, με 6.268 νεκρούς. Κατέγραψε νέα αύξηση-ρεκόρ το τελευταίο 24ωρο (+779), αλλά η κατάσταση σε αυτήν μοιάζει να εξομαλύνεται, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο, υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα πως δεν έχει σε καμία περίπτωση “ξεπεραστεί” η κρίση.

“Έχουμε μελετήσει προσεκτικά τους αριθμούς στην Ιταλία και στην Ισπανία. Πάμε καλύτερα από πολλές άλλες χώρες”, υποστήριξε η Δρ. Ντέμπορα Μπερξ, μέλος του κλιμακίου αντιμετώπισης της κρίσης του Λευκού Οίκου. “Το αμερικανικό σύστημα υγείας είναι εξαιρετικό”, διαβεβαίωσε.

Ο κορονοϊός είχε προσβάλει πάνω από 1,46 εκατ. ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο και είχε στοιχίσει τη ζωή σε 86.289 εξ αυτών σε 192 χώρες αφότου έκανε την εμφάνισή του τον Δεκέμβριο στην Κίνα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των κυβερνήσεων των χωρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα