ΑΘΗΝΑ
08:17
|
26.04.2024
Άνδρας ταμπουρώθηκε σε διαμέρισμα αφού προηγουμένως φέρεται να είχε ανοίξει πυρ εναντίον Πακιστανού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, καθώς, ένας άνδρας ταμπουρώθηκε στο διαμέρισμά του αφού προηγουμένως φέρεται να είχε ανοίξει πυρ εναντίον άντρα πακιστανικής καταγωγής που διέμενε στην απέναντι πολυκατοικία. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας πακιστανικής καταγωγής, τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ενημέρωσε ότι ένας γείτονας από την απέναντι πολυκατοικία άνοιξε πυρ προς την πλευρά του. Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στον τοίχο του μπαλκονιού υπήρχε οπή -πιθανότατα από βολίδα αεροβόλου όπλου.

Στη συνέχεια η αστυνομία μετέβη στο απέναντι διαμέρισμα όπου διαμένει ένας ηλικιωμένος άνδρας που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αρχές. Στο σημείο επιχείρησαν άνδρες της αστυνομίας μαζί με ειδικό διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ, ενώ κατέφθασε και ομάδα της ΕΚΑΜ. 

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον άνδρα.

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) έκανε λόγο για ρατσιστική επίθεση με στόχο Πακιστανό μετανάστη που διατηρεί τουριστικό γραφείο στην οδό Ιουλιανού και επίσης πως ο δράστης είχε επαναλάβει την ίδια επίθεση ένα χρόνο πριν.

“Η σφαίρα έσπασε το τζάμι και εξοστρακίστηκε, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει κανέναν. Πριν από ένα χρόνο περίπου, είχε επαναλάβει την ίδια επίθεση, συνελήφθη και δύο μέρες μετά το συμβάν κυκλοφορούσε ελεύθερος…” σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα