ΑΘΗΝΑ
10:47
|
23.04.2024

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, έγραψε στο Twitter σήμερα Πέμπτη, μιλώντας για την σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου, ότι πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία. Ανέφερε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, έγραψε στο Twitter σήμερα Πέμπτη, μιλώντας για την σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου, ότι πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία. Ανέφερε ότι έχει εντατικές επαφές με τους ομολόγους του πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, η έναρξη της οποίας μετατέθηκε για τις 19.00 (ώρα Ελλάδας).

Ο κ. Σεντένο έγραψε “Εντατικές επαφές με τους άλλους υπουργούς Οικονομικών πριν την επανέναρξη του Eurogroup σήμερα το απόγευμα. Η εμπιστοσύνη των πολιτών μας εξαρτάται από εμάς. Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία”. “Το Eurogroup αναμένεται τώρα ότι θα αρχίσει στις 18.00, ώρα Βρυξελλών. Οι επαφές συνεχίζονται”, ανακοίνωσε ο Λουίς Ρέγκο, εκπρόσωπος Τύπου του Σεντένο με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Η προχθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup διεκόπη, μετά από ολονύχτιες διαβουλεύσεις, και είχε προγραμματισθεί να συνεχισθεί σήμερα στις 18.00 (ώρα Ελλάδας).

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα αισιόδοξος πως είναι δυνατόν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών να καταλήξουν σε μια συμφωνία για ένα πακέτο στήριξης 500 δισεκ. ευρώ για να αντισταθμιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. 

“Προσπαθούμε να κάνουμε τα μέγιστα για να βοηθήσουμε να οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις σε μια επιτυχή ολοκλήρωση”, δήλωσε ο Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα