ΑΘΗΝΑ
14:07
|
20.04.2024
O Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανοίγει ένα (κοντινό) παράθυρο για χαλάρωση των μέτρων απαγόρευσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιταλία μπορεί να άρει σταδιακά μέχρι τα τέλη Απριλίου κάποια από τα μέτρα του lockdown που επιβλήθηκαν για την εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε στο BBC την Πέμπτη.  

“Πρέπει να επιλέξουμε τομείς που μπορούν να ξαναρχίσουν τη δραστηριότητά τους. Αν το επιβεβαιώσουν οι επιστήμονες, θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να χαλαρώνουμε κάποια μέτρα από το τέλος αυτού του μήνα”, είπε χαρακτηριστικά ο Τζουζέπε Κόντε, ξεκαθαρίζοντας ότι οι περιορισμοί θα μειωθούν σταδιακά.

Χθες (Τετάρτη 08/04) καταγράφηκαν στην Ιταλία 542 θάνατοι από τον Covid-19, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 17.669. Η πτώση στα ποσοστά νέων κρουσμάτων έχει αυξήσει τις ελπίδες ότι ο ιός βρίσκεται σε υποχώρηση.

Με αφορμή τη μείωωση των κρουσμάτων, επιχειρήσεις στη βόρεια βιομηχανική καρδιά της χώρας προτρέπουν την κυβέρνηση να τους αφήσει να ανοίξουν εργοστάσια για την πρόληψη μιας οικονομικής καταστροφής, παρόλο που ο βορράς είναι η περιοχή που πλήττεται χειρότερα από τον κορωνοϊό.  

Στην ίδια συνέντευξή του στο BBC , ο Ιταλός πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη δράση της κυβέρνησής του, λέγοντας πως αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω “θα έκανα το ίδιο”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα