ΑΘΗΝΑ
17:49
|
19.04.2024
300 Ευρωπαίοι εγκλωβίστηκαν στην Γουαγιακίλ έπειτα από βλάβη του αεροπλάνου με το οποίο επαναπατρίζονταν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 300 Ευρωπαίοι, περισσότεροι από τους οποίους Γάλλοι, εγκλωβίστηκαν χθες Τετάρτη στην Γουαγιακίλ, το επίκεντρο της επιδημίας Covid-19 στον Ισημερινό, έπειτα από βλάβη που παρουσίασε το αεροπλάνο με το οποίο επαναπατρίζονταν.

Στο αεροσκάφος της ισπανικής εταιρείας Air Europa με προορισμό το Παρίσι “εντοπίστηκε, μια βλάβη και αποφασίστηκε να αποβιβαστούν οι επιβάτες. Θα τους παρασχεθεί κατάλυμα στην Γουαγιακίλ,” δήλωσε στο AFP η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Ντανιέλα Αροσεμένα.

Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στον Ισημερινό, Ζαν-Μπατίστ Σοβέν, δήλωσε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε αφού είχε προσγειωθεί το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της πόλης και ότι αυτό μετέφερε περίπου 300 Ευρωπαίους, μεταξύ των οποίων περίπου 170 Γάλλοι, όπως και Ισπανοί, Γερμανοί, Ιταλοί και υπήκοοι άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Η εκπρόσωπος του αεροδρομίου διευκρίνισε ότι το αεροπλάνο “θα επιστρέψει στο Κίτο” χωρίς επιβάτες για να επιδιορθωθεί η βλάβη” προτού επανέλθει στην Γουαγιακίλ αργότερα σήμερα για να συνεχίσει το ταξίδι του.

Ο γάλλος πρέσβης, διευκρίνισε ότι η Γαλλία ναύλωσε αυτήν την πτήση τσάρτερ για να επαναπατρίσει Ευρωπαίους που εξακολουθούσαν να βρίσκονται στον Ισημερινό. “Μόλις λυθεί το πρόβλημα, η πτήση θα αναχωρήσει”, πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Να σημειωθεί πως ο Ισημερινός είναι η σφοδρότερα πληγείσα χώρα της περιοχής μετά τη Βραζιλία σημειώνοντας 4.400 κρούσματα νέου κορονοϊού και 242 νεκρούς. Η επαρχία Γουάγιας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Γουαγιακίλ, συγκεντρώνει το 69% των κρουσμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα