ΑΘΗΝΑ
20:36
|
21.05.2024
210 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. "Η πραγματική δοκιμασία δεν έχει έρθει ακόμη" δήλωσε ο Ορμπάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tην μεγαλύτερη αύξηση σε κρούσματα Covid-19 που καταγράφεται σε μια μέρα από τότε που ξέσπασε η επιδημία, επιβεβαίωσε σήμερα η Ουγγαρία ανακοινώνοντας 210 νέα κρούσματα. Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 1.190.

Εβδομήντα επτά άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής στην Ουγγαρία από τον νέο κορονοϊό. Στον αυξημένο αριθμό, των νέων κρουσμάτων περιλαμβάνονται 151 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας της Βουδαπέστης, όπου 7 ένοικοι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τον ιό.

Σχεδόν τα μισά κρούσματα έχουν καταγραφεί στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη, σύμφωνα με τον κυβερνητικό απολογισμό.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπάν παρέτεινε επ’ αόριστον την καραντίνα που έχει επιβληθεί στη χώρα, για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού και ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν την εντολή αυτή παρά τις διακοπές του Πάσχα.

Tα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ουγγαρία έχουν επιτύχει να επιβραδύνουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, όμως “η πραγματική δοκιμασία” δεν έχει έρθει ακόμη για την χώρα, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, λίγο μετά την ανακοίνωση της αύξησης των κρουσμάτων.

Η κρίση του κορονοϊού προσέφερε στον Ορμπάν την μεγαλύτερη πρόκληση της δεκαετούς θητείας του. Η απάντησή του, να κυβερνάει με διατάγματα επ’αόριστον, έχει προκαλέσει επικρίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα