ΑΘΗΝΑ
05:45
|
25.04.2024
Εάν η πανδημία εξαπλωθεί στην Υεμένη οι συνέπειές της θα είναι ολέθριες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό καταγράφηκε στην επαρχία Χαντραμούτ”, ενημέρωσε μέσω Twitter η κυβερνητική επιτροπή που συστήθηκε πρόσφατα για τη διαχείριση της κρίσης της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την επιτροπή, ο ασθενής που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και του προσφέρονται ιατρικές φροντίδες. Δεν δόθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις και ο ΟΗΕ έχουν προειδοποιήσει ότι εάν η πανδημία εξαπλωθεί στην Υεμένη, οι συνέπειές της θα είναι ολέθριες.

Δεδομένου ότι, το σύστημα υγείας της χώρας έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, οι κρατικές δομές είναι σχεδόν ανύπαρκτες, εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στη βασική υγειονομική περίθαλψη, εκατομμύρια εξαρτώνται απόλυτα από την επισιτιστική βοήθεια, η κατάσταση στη χώρα βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη και τα πάντα μαρτυρούν την εξαθλίωση που έχουν υποστεί οι κάτοικοι.

Μία από τις φτωχότερες χώρες του αραβικού κόσμου, η Υεμένη, έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια τις καταστροφικές συνέπειες του εξαετούς πολέμου που μαίνεται ανάμεσα στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Προέδρου Αμπντ Ραμπ Μανσούρ Χαντί και όσων έχουν συμμαχήσει με το επαναστατικό κίνημα των σιιτών ανταρτών Χούτι.

Να σημειωθεί πως η κυβέρνηση του Χάντι υποστηρίζεται από μια συμμαχία αραβικών χωρών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που ενεπλάκη στη σύρραξη το 2015.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα