ΑΘΗΝΑ
23:37
|
07.05.2024
Εκατοντάδες φέρετρα μεταφέρονται καθημερινά για ομαδική ταφή στη Νήσο Χαρτ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης μετρά μόνη της περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Οι αρχές επιβεβαίωσαν πώς την Πέμπτη 09/04 καταγράφηκαν ακόμα 10.000 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 159.937 – ξεπέρασε τον αντίστοιχο της Ισπανίας (153.000 κρούσματα) και της Ιταλίας (143.000).

Συνολικά στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 462.000 κρούσματα και σχεδόν 16.500 θάνατοι.

Τις τελευταίες ώρες κάνουν τον γύρο του πλανήτη σοκαριστικές εικόνες εργατών με προστατευτικές στολές που θάβουν φέρετρα σε έναν αχανή ομαδικό τάφο στη Νέα Υόρκη. Βίντεο τραβηγμένο με drone δείχνει τους εργάτες να κατεβαίνουν με σκάλα στον τεράστιο λάκκο.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν στη Νήσο Χαρτ, απέναντι από το Μπρονξ. Το νησάκι χρησιμοποιείται εδώ και 150 χρόνια από τις αρχές της πολιτείας για την ταφή των αστέγων, απόρων ή πτωμάτων που δεν τα αναζήτησε κανείς. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι μαζικές ταφές στο σημείο που πραγματοποιούνταν μία φορά την εβδομάδα, γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση. Μέχρι πρόσφατα, τις ταφές αναλάμβαναν κρατούμενοι από τη φυλακή της νήσου Ράικερς, αλλά η αύξηση των πτωμάτων που καταφτάνουν στη νήσο Χαρτ έχει αναγκάσει τις αρχές να προσλάβουν έκτακτα συνεργεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα