ΑΘΗΝΑ
22:01
|
16.04.2024

Μία πλατφόρμα παρακολούθησης μέσω εναέριας φωτογράφισης δοκιμάζει η αστυνομία της Βαλτιμόρης, οδηγώντας την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Δικαιωμάτων (ACLU) να στραφεί νομικά εναντίον της. Πρόκειται για […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία πλατφόρμα παρακολούθησης μέσω εναέριας φωτογράφισης δοκιμάζει η αστυνομία της Βαλτιμόρης, οδηγώντας την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Δικαιωμάτων (ACLU) να στραφεί νομικά εναντίον της.

Πρόκειται για τρία αεροσκάφη εξοπλισμένα με φωτογραφικές κάμερες υψηλής ανάλυσης που είναι σε θέση να καταγράφουν έκταση πάνω από 80 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανά πάσα στιγμή. Σύμφωνα με την αστυνομία, όταν τρία αεροπλάνα βρίσκονται στον αέρα ταυτόχρονα θα μπορούν να καλύπτουν το 90% της πόλης.

Οι δικηγόροι της ACLU λένε πως, αν επιτραπεί η λειτουργία του, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο και πυκνότερο δίχτυ παρακολούθησης που έχει εγκατασταθεί στην Αμερική. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η πλατφόρμα προέρχεται από ένα πρόγραμμα της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ για την ανίχνευση και τον εγκλωβισμό στόχων για επιθέσεις με drone στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Κατά την περίοδο της δοκιμαστικής λειτουργίας η πλατφόρμα έχει χαμηλή ποιότητα παρακολούθησης (μία κουκίδα θα αντιστοιχεί σε ένα άτομο) αλλά αυτό είναι δυνατόν να παρακαμφθεί κατά βούληση. Επίσης έχει τεθει ο περιορισμός να επιτρέπεται η χρήση της πλατφόρμας μόνο για 4 κατηγορίες εγκλημάτων: ανθρωποκτονίες, πυροβολισμούς, ένοπλες ληστείες και αρπαγές αυτοκινήτων. Ωστόσο προβλέπεται κατ’ εξαίρεση χρήση εφόσον συντρέχει σοβαρός λόγος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα