ΑΘΗΝΑ
20:55
|
29.05.2023

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε σήμερα, Δευτέρα, το απόγευμα, διάγγελμα προς τους πολίτες, και ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την ενίσχυση όσων πλήττονται. Ο πρωθυπουργός τόνισε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε σήμερα, Δευτέρα, το απόγευμα, διάγγελμα προς τους πολίτες, και ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την ενίσχυση όσων πλήττονται.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “Δείξαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Μας εξοπλίζει με πρόσθετο κουράγιο να συνεχίσουμε τη μάχη. Ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμα. Η παραμικρή επανάπαυση μπορεί να οδηγήσει σε οδυνηρό πισωγύρισμα”.

“Η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σταδιακά και σε φάσεις. Θα συνεχίζουμε να προστατεύουμε για καιρό ηλικωμένους και όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Ένα νέο εθνικό σύστημα υγείας χτίζεται ήδη. Η πανδημία υποχωρεί αλλά είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει τον επόμενο χειμώνα. Πρέπει να μας βρει έτοιμους.

Με την υπεύθυνη στάση σας δαμάσατε το πρώτο κύμα του κορονοϊού. Είναι το πρόσωπο της προκοπής και της αλληλεγγύης. Της αυριανής Ελλάδος. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Το μεγαλύτερο κέρδος μας είναι η εμπιστοσύνη προς το κράτος, προς την κυβέρνηση, προς το συμπολίτη. Η κυβέρνηση βρέθηκε απέναντι σε μια πρωτοφανή κρίση και αντέδρασε γρήγορα. Διαθέτει περισσότερα από 14 δισ. για να στηριχθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις και εξασφαλίζει πρόσθετα 10 δις.

Η Ελλάδα μετά την πανδημία πρέπει να είναι μια ανανεωμένη Ελλάδα. Η κρίση ίσως μας πληγώσει. Θα μας έχει οπλίσει ωστόσο με πολύτιμες εμπειρίες για να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό κράτος.

Ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Σήμερα σας λέω ότι αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα. Μια πραγματικά Μεγάλη Εβδομάδα. Στην οποία αποτυπώνονται εφετός τα πάθη και οι θυσίες μας για να ξεπεραστεί ο Γολγοθάς της πανδημίας μας και να φτάσουμε στην Ανάσταση. Αυτό το Πάσχα θα το περάσουμε χωριστά από τα δικά μας πρόσωπα. Δίχως προσκύνημα στις Εκκλησίες. Δεν κινδύνεύει η πίστη μας.

Στον ορίζοντα φαίνεται η στιγμή που τα καταστήματα και τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα. Είναι στο χέρι μας να φέρουμε πιο κοντά μας το μέλλον που επιθυμούμε”, είπε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα