ΑΘΗΝΑ
04:33
|
08.05.2024
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι 50 πολιτείες, για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ και οι 50 πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τη χώρα να μετρά 1.514 νέους θανάτους σε ένα 24ωρο εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.  

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Τζονς Χόπκινς, καταγράφηκαν 1.920 θάνατοι το Μεγάλο Σάββατο των καθολικών και 2.108 τη Μεγάλη Παρασκευή. Τα στοιχεία καθιστούν τις ΗΠΑ τη χώρα που πληρώνει το βαρύτερο τίμημα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με 22.020 θανάτους και πάνω από 555.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.  

Επίκεντρο της πανδημίας παραμένει πάντα η πολιτεία της Νέας Υόρκης με 9.000 νεκρούς, 7.000 εκ των οποίων στην πόλη της Νέας Υόρκης, την οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ.  

“Δυστυχώς δεν βλέπουμε μεγάλη μείωση (των κρουσμάτων και των θυμάτων), πρόκειται απλώς για μια σταθεροποίηση”, επισήμανε χθες, Κυριακή του Πάσχα για τους καθολικούς, ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άντριου Κουόμο.  

“Πρόκειται για μια ασθένεια που δεν έχει ξαναδεί η χώρα μας, αλλά θα κερδίσουμε τη μάχη, θα κερδίσουμε τον πόλεμο”, δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του για το Πάσχα των καθολικών που μεταφορτώθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα