ΑΘΗΝΑ
21:30
|
16.04.2024

Απευθυνόμενος στα μέλη των κοινωνικών κινημάτων ανά τον κόσμο, ο Πάπας Φραγκίσκος σε πασχαλιάτικο μήνυμά του προτείνει την καθιέρωση ενός βασικού μισθού για όλους. Η […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απευθυνόμενος στα μέλη των κοινωνικών κινημάτων ανά τον κόσμο, ο Πάπας Φραγκίσκος σε πασχαλιάτικο μήνυμά του προτείνει την καθιέρωση ενός βασικού μισθού για όλους.

Η πρόταση γίνεται με την επισήμανση πως δεν υποφέρουν όλοι εξίσου από την πανδημία του κορονοϊού και απαιτείται οι πλούσιες κοινωνίες να επανεξετάσουν τις συμπεριφορές κατανάλωσης και εκμετάλλευσης.

“Ίσως αυτή είναι η στιγμή να σκεφτούμε ένα βασικό μισθό για όλους, που θα αναγνώριζε και θα αποτιμούσε τα ευγενή και αναγκαία καθήκοντα που φέρνετε σε πέρας”, γράφει ο Πάπας Φραγκίσκος και συνεχίζει. “Ελπίζω πως αυτή η στιγμή του κινδύνου θα μας απελευθερώσει από τη λειτουργία του αυτόματου πιλότου, θα ταράξει τις κοιμισμένες συνειδήσεις και θα επιτρέψει μια στροφή προς τον ανθρωπισμό και την οικολογία, που θα βάλει τέλος στη ειδωλολατρεία του χρήματος και θα τοποθετήσει την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια στο κέντρο”.

Ο επίσκοπος Ρώμης απευθυνόμενος στις κυβερνήσεις, τις καλεί να καταλάβουν πως οι τεχνοκρατικές λύσεις, με άξονα είτε το κράτος είτε τις αγορές, δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της κρίσης. Είναι οι άνθρωποι, οι κοινότητες, οι λαοί που ενωμένοι θα θεραπεύσουν τις πληγές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα